Skåne 2013-10-13

Vessla och jag hade startnummer 2 så jag hann inte titta på någon start innan det var vår tur…

Ansmygningen ner till gömslet gick fint. Vessla har ett bra fotgående och håller sig hos mig utan att jag behöver hålla koll på henne. Så otroligt skönt! Tollingen gör hon mycket bra, fokuserad och håller sig till uppgiften. Fixar passiviteten utan problem.
Efter tollingen väntade jag kvar i gömslet och inväntade vidare instruktioner… Då skjuts snabbt två skott, det första skottet var för den kommande dirigeringen, vid det andra skottet kastades en and i vattnet där hunden kunde se kastet men bara höra nedslaget. Problemet för oss var här att Vessla satt med ryggen mot vattnet och såg inte markeringen utan hörde bara att något plaskade… Aj då… Jag riktade upp henne mot markeringen och skickade, Vessla gick i bra men fastnade halvvägs i små “gräs-öar” och kom tillbaka. Jag skickade henne igen och då löste hon uppgiften. Skönt!
Sen var det dags för vattendirigeringen som gick över en vik där söket låg inne i viken. Jag försökte skicka henne bort från söket, men vinden låg på så det blev lite för svårt för oss.

Därefter en dubbelmarkering på vatten där vilten hamnade ganska nära varandra. Vessla satt stadigt trots att hon frös. Skönt att jag kan lita på att hon sitter kvar! Hon markerade båda bra och löste uppgiften själv.

Avslutningsvis ett sök, både i vattenkanten och i en skogsslänt. Jag började skicka mot vattnet och hon plockade in ett par. Sen jobbade vi oss upp mot skogsslänten där hon hittade ytterligare ett par. Den sjätte fågeln letade hon länge efter och var i rätt område men kom lite fel i vind så den fick vi lämna.

Jag är väldigt nöjd med väldigt mycket! Hon är helt tyst! Hon lämnar allt i hand och jag behöver inte fånga viltet! Hon håller med fint grepp! Hon har snabba upptag och snabba inlevereringar! Tollingen gör hon mycket bra. Fick pris för dagens bästa tollingarbete samt ett 3:e pris i ÖKL.

Gullhund 🙂