Motala – 2013-01-26 – domare: Madeleine Svensson

För 1,5 vecka sedan gjorde vi en efteranmälan till rallylydnaden i Motala, inte för att vi är helt klara utan för att jag var så fruktansvärt tävlingssugen 😉 Vi har tränat på för att för högerhandlingen att funka, men vi har mest tränat hemma, inomhus, så några längre sträckor har det inte blivit. Svårast för detta har Pyssla haft, har man varit lydnadshund i 10 år så går man fot på vänster sida, inte höger… Pluttan då 🙂

Väl framme i Motala fick vi en utskriven planskiss, jättebra att ha i efterhand!

Kul med en bana med många sidbyten! Eftersom jag väldigt sällan tränar på banor med skyltar så uppkom några nya saker för mig… Om jag har hunden på höger sida och den ska göra en snurr under gång – när är det bäst att ge kommandot? Före eller efter skylten? Jag valde före skylten och det funkade bra.

Eftersom Pyssla lätt jagar upp sig när man springer kan det vara svårt att fånga upp henne när man saktar in till vanligt tempo igen. Och på den här banan övergick språng till slalom, sedan språng igen och därefter frestelsen, detta trodde jag skulle bli svårt för Pyssla men hon skötte den biten jättefint! Att hon skulle missa på backningen på höger sida visste jag redan innan, det kan hon inte utan en vägg. Sen strulade vi ordentligt i “tysk-svängen” på höger sida, det har jag faktiskt missat att träna på, så det får jag ta på mig 🙂

Vessla är ju en mer sansad hund än sin mamma och det är lättare att hänga med henne. Så det kändes riktigt bra att gå banan med henne. Backningen började vi få ordning på under den senaste veckan och den funkade felfritt även på banan! Ska träna mer på 270 och 360 svängar åt höger när jag har henne på höger sida. Har börjat att få det att fungera hemma, men det var inte lika snyggt på tävlingen. Men jag är verkligen jättenöjd med Vesslas runda!

Resultatet?

Pyssla kom 6:a på 71 poäng.
“Trevligt jobbat! Härlig attityd! Lite övertaggad hund!” Pyssla blev domarens val, hörde inte anledningen men antar att det var för att hon hade kul.

Vessla kom 1:a på 97 poäng!
“Snygga lägganden! Snyggt backa! Tydlig fin handling. Fint samarbete och kontakt!”

Klart godkänd debut! Mattes gullhundar <3